Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj
AirbagWorking Principle
Aug 25, 2017

Govorimo o vazdušnim jastucima, mnogi bi mislili da je to dodatak za sigurno vozilo. Često može da vidi vlasnika bubrega, rekla je da je auto brzo pogodan, a vazdušni jastuk takođe nije iskrvario, stvarno varljiv. Naravno, lice takvih beskonačnih pitanja, auto preduzeća takođe imaju svoje razloge, vazdušni jastuk neće uticati, pojaviće se, trebaju ispuniti neke uslove, počinje.

Princip rada vazdušnog jastuka:

To je pasivni sistem sigurnosnog sistema koji će se aktivirati samo kada se vozilo udari brzo! Vazdušni jastuk je preko senzora pritiska sistema vazdušnih jastuka i sistema ograničenja ECU-a u senzoru za ubrzanje da bi se utvrdilo da li će pop-up, kada oba dobiju signal, zračni jastuk će biti trenutna inflacija, brza ekspanzija. Zatim prekidajte upravljač na vozača. Gornji deo vozača je zarobljen gasom, smanjivanjem direktne udarne sile osobe i karoserije, što će značajno smanjiti stopu povreda.

Morate li sigurne vazdušne jastuke?

U normalnim okolnostima, zapremina vazdušnog jastuka pukne u roku od 130 decibela, azot vazdušnog jastuka takođe ne sadrži toksine, neće štetiti ljudskom tijelu. Međutim, postoje sve dve strane, vazdušni jastuci takođe imaju nebezbedna mesta, prema podacima testa sudara, kada automobil zaustavi do 60km / h, vazdušni jastuk se popreće oko 5 puta više od brzine, odnosno broja $ , kada uticaj skoro 400 kilograma, ako ugao pop-up vazdušnog jastuka udari u vrat i druge ugrožene delove, vozač može dovesti do životnog rizika.

Pod kojim uslovima se vazdušni jastuk može aktivirati?

Trenutno nema oslobađanja standardnog vazdušnog jastuka, auto kompanije će se zasnivati ​​na modelu postaviti sopstvene pop-up standarde vazdušnih jastuka. Prema iskustvu, da li vazdušni jastuk može normalno da izbaci, a ugao udaranja i brzina imaju direktnu vezu.

Kod većine modela, vazdušni jastuk će se otvoriti kada su ispunjena sljedeća 3 uslova.

1, da bi se pokrenula postavljena brzina, kao što je Brzina> 50km / h

2, tačka udara automobila mora biti blizu senzora, obično je vozilo ispred 60 ° između lijevog i desnog.

3, uticaj predmeta mora biti čvrsti fiksni predmeti, kao što su kamen, zidovi i druge teške stvari.

Pod normalnim okolnostima, ispunite ova tri uslova, vazdušni jastuk će se automatski izbaciti, u suprotnom, bez obzira koliko je ozbiljna saobraćajna nesreća, vazdušni jastuk za bezbednost automobila ne mora da se izbaci.

Rekao je toliko, zapravo, vazdušni jastuk je samo pasivna sigurnosna konfiguracija, potrebno je koristiti sa sigurnosnim pojasom kako bi relativno smanjio rizik. Prijavljeno je da kada se kola sudaraju, vazdušni jastuk može smanjiti stopu povreda glave od 1/4, stepen povreda lica smanjen za 4/5, ali takođe ne može 100% garantovati sigurnost, pa je sigurna vožnja najbolje vozačke navike .

Qingdao Shenxing vazdušni jastuk proizvođačaTelefon: +86-18663978771