Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj
Struktura vazdušnog jastuka
Jun 15, 2017

Struktura vazdušnog jastuka

Savremeni sistem vazdušnih jastuka senzorom sudara, vazdušni jastuk za zaštitu od vazduha, generator gasa i kontrolni blok (kompjuter) i druge komponente.

Gasni generator. Sistem vazdušnih jastuka zahteva da gasni generator može u kratkom vremenskom periodu proizvesti veliku količinu gasa (oko 30 ms), da gas mora biti bezopasan za ljudsko telo i ne može biti previsok i da gas generator je potreban da bude visok Pouzdanost i stabilnost. Gasni generatori su: komprimirani gas, pirotehnički i mešoviti tri vrste. Hibridni gasni generator je kombinacija komprimiranog gasa i pirotehničkog generatora, takođe se široko koristi u generatoru gasa.

Kontrolni uređaj. Generalno integriran u mikroračunar. U slučaju udesa u kolima, elektronski upravljački uređaj za prijem određenog broja senzora iz tela različitih dijelova signala usporenja, nakon ponovljene analize, upoređivanja i izračunavanja, odlučuje da li da izda signal paljenja. Zahtevajući da kontrolni uređaj bude u složenoj situaciji sudara kako bi se napravila vrlo precizna procjena, vrijeme paljenja mora biti precizno kontrolirano.

Iako će vazdušni jastuk u strukturi biti drugačiji, ali njegov princip rada je u osnovi isti. U toku vozila, senzorski sistem ne šalje informacije o promeni brzine (ili ubrzanju) upravljačkom uređaju. Informacije se analiziraju i procenjuju pomoću upravljačkog uređaja (centralni kontroler). Ako izmjereno ubrzanje, promjena brzine ili drugi indikatori premašuju prethodno utvrđeni (t. E, stvarno se pravi sudar), upravljački uređaj izdaje komandu paljenja ili senzor za kontrolu paljenja direktno na generator gasa. Eksplozija se javlja nakon paljenja, stvarajući N2 ili oslobađanje komprimovanog vodonika u rezervoaru kako bi se popunio vazdušni jastuk. Kada putnik stupi u kontakt sa vazdušnim jastukom, energija prigušivanja izduvne rupe na vazdušnoj jastuci upija energiju sudara kako bi se postigla svrha zaštite putnika.

Prema lokaciji instalacije i zaštite različitih objekata, uglavnom se dele na: zaštitu vazdušnog jastuka vozača, postavljenog u volan, kako bi se spriječio vozač i volan, instrument tabla i prednji sukob vjetrobrana; Vazdušni jastuk, koji je zaštićen od zadnjeg putnika, obično se postavlja na zadnjem delu prednjeg sedišta ili u unutrašnjosti naslona za glavu, kako bi se sprečilo da se vozač sudaruje sa prednjim sedištem. Pošto je zadnji putnik imao manje štete, vazdušni jastučići sa zadnje strane se uglavnom koriste samo u automobilima visoke klase.

Qingdao Shenxing vazdušni jastuk proizvođačaTelefon: +86-18663978771